imagesVigilența angajaților penitenciari a fost pusă la încercare și în cazul unui avocat din capitală, care a fost reținut de oamenii legii, după ce a fost prins cu un pacheţel cu substanţă suspectă.

S-a întâmplat în după amiaza zilei de vineri, 7 noiembrie 2014, la punctul de trecere și control al  Penitenicarul nr.13 din Chişinău.

Bărbatul a venit în vizită la clientul său, în vârsta de 35 de ani, aflat în arest preventiv,  însă în urma perchezițiilor corporale ale acestuia, oamenii legii au găsit pliculețul în care se afla substanţa. Presupusa substanță narcotică de culoare roz, a fost ascunsă chiar în buzunarul scurtei.

Avocatul se declară nevinovat, susținând  că a fost rugat să transmită pachețelul în penitenciar și că habar nu avea ce se află în el.

Cazul este investigat de ofiţerii de poliţie din sectorul Centru al capitalei.

De menţionat faptul că,  substanţa respectivă a apărut recent în Republica Moldova și nu este inclusă în lista substanţelor narcotice, iar cei care o folosesc sau o comercializează pot să-i  modifice formula, astfel încât drogul să fie, practic, legal.