646x404 (1)

Astăzi, 3 iunie, 4.348 de candidaţi din mediul alolingv au susţinut primul examen din sesiunea BAC 2014, cel de limbă şi literatură română. Examenul s-a desfășurat în 68 centre de bacalaureat din toată țara, notează UNIMEDIA.
După primul examen de bacalaureat, 12 elevi au fost prinși copiind. Aceștia au utilizat copiuțele și telefoanele mobile. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, în cadrul unei intervenții la Publika TV.

 

„Atmosfera a fost calmă și cu mai puține ispite de fraudare a examenelor. 12 elevi au fost dați afară pentru că au fost prinși copiind cu ajutorul telefoanelor mobile și a copiuților. Cazurile au avut loc la cinci centre din diferite zone din ţară. Aceștia au fost depistați de către asistenții examenelor de BAC, dar și cu ajutorul detectorului de metale”, a subliniat şeful Agenţiei de Asigurare a Calităţii.

UNIMEDIA precizează că, vineri, 6 iunie, elevii din clasa a XII-a vor susține examenul la limba de instruire. Marți, 10 iunie, absolvenții liceului vor susţine proba la limba străină (limba engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă și limba turcă).

Conform orarului examenelor de bacalaureat, pe data de 13 iunie curent, elevii din clasa a XII-a vor susţine examen la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, arte, tehnologic și sport), iar la data de 17 iunie, absolvenții liceului vor avea examenul la disciplina la solicitare (geografia, matematica, istoria românilor și universală, biologia, chimia, fizica, informatica, limba și literatura ucraineană, limba și literatura bulgară, și limba și literatura găgăuză).

Pe 20 iunie, candidaţii la BAC vor susţine ultima probă – la limba maternă (ucraineană, bulgară și găgăuză) în 15 centre de bacalaureat.

Examenele de bacalaureat vor fi susţinute în 104 centre de bacalaureat. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 3 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie. Testele candidaţilor vor fi verificate în două centre naționale.