Banca a închis creditul pe numele pompierului Ivan Nogailîc, decedat în incendiul devastator de la depozitul din Ciocana. Un mesaj cu informația respectivă a fost trimis către platforma guvern24.md, unde au fost adunate donațiile. Potrivit informațiilor, restul banilor rămași din suma colectată, după achitarea creditului, au fost transferați pe contul soției lui Ion. În total pentru regretatul Ion s-au colectat 21,197 euro.

Realitatea.md amintește că pompierul Ivan Nogailîc și-a pierdut viața în incendiul care a izbucnit la 11 noiembrie, la un depozit din sectorul Ciocana al capitalei. Bărbatul s-a aflat în depozit mai mult de 40 de minute, timp în care colegii i-au schimbat buteliile cu oxigen, însă, din păcate acesta a decedat.

Salvatorul în vârstă de 28 de ani era soț și tată a doi copii și a activat în cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din anul 2009, ultima funcție fiind cea de șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al serviciului salvare.