Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, invită în perioada 4-8 noiembrie, elevii și studenții pe „Drumul Banilor”. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, și se va desfășura în comun cu băncile licențiate din Republica Moldova, transmite evenimentul.md

Potrivit BNM, călătoria va începe la Banca Națională a Moldovei, locul din care pornește drumul banilor în economie, instituția deținând rolul excluziv de a emite bancnote și monede ca mijloc de plată. În sala de expoziții, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sunt elementele de siguranță ale bancnotelor.

„În cadrul vizitelor la bănci, participanții vor beneficia și de o lecție de educație financiară la care vor afla care sunt principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă”, anunță reprezentanții instituției.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor începe de la ora 13:00. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vârsta sub 18 ani, trebuie să fie însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

Sursă: Cotidianul.md