Presa de buzunar a lui Filat, Țopa și Lucinschi speculează intens pe seama tragediei unei familii și, deși se declară susținători ai drepturilor omului, încalcă prezumția nevinovăției. De această părere este bloggerul Denis Rusu, care analizează modul în care ZDG, Agora, Unimedia, JurnalTV, Jurnal.md, TV8, Cotidianul (intrat recent în trustul finanțat de Victor Țopa) abordează subiectul tânărului care a murit după ce a fost bătut lângă un club de noapte. Acestea folosesc poze în care suspecții apar alături de parlamentarul democrat Constantin Țuțu.
”Este regretabil faptul că un fiu, tată și soț și-a pierdut viața, însă mesajul acestor ,,câini turbați” este altul, și anume că vinovat de acest deces este Constantin Țuțu, campion K1, care are poze cu sportivii reținuți. Faza cu poze este ridicolă, mai ales dacă ne referim la un sportiv cu care se pozează toți fanii sportului și nu numai. Dacă tot presa BEM se bazează pe fotografii, atunci cu așa succes ajungem la faptul unde vinovat de decesul bărbatului se face Barack Obama…”, scrie Rusu.
Bloggerul constată că scopul urmărit de așa-numita ”presă independentă” este de a manipula și de a se ajunge la mesaje politice, mai ales în campanie electorală, pentru a compromite imaginea lui Țuțu și a partidului din care face parte.
”Am spus mai sus că presa BEM activează selectiv, iar ca dovadă în acest sens este exemplu sportivului Vladislav Gribincea, medaliat cu bronz la Campionatul mondial de kickboxing, care în data de 28 decembrie 2017 a fost împușcat în cap. Timp de 5 luni, acesta a fost în comă, iar medicii practic nu i-au dat nici o șansă de a supraviețui. În acest răstimp, ZDG, Agora, JurnalTV și restul n-au pomenit nici ,,un gram” despre acest incident și nici nu s-au interesat de soarta familiei acestuia… păi este evident, acest subiect nu aduce profit politic, iar Țopa, Filat și Lucinschi nu plătesc pentru așa știri, așa cum nu plătesc jurnaliștilor care nu fac propagandă sau și mai grav, îi concediază (Anatol Melnic, Lilu)”, continuă bloggerul.
Acesta mai scrie că nu intenționează să caute vinovații de tragedia produsă, asta fiind competența anchetei. Totuși, Denis Rusu atrage atenția că instituțiile de presă pe care le-a menționat și-au asumat rolul de procuror.
”Exact această presă mereu vorbește de drepturile omului, dar iată, de această dată, ZDG, Unimedia, ProTV, TV8 și restul au uitat de prezumția nevinovăției, făcându-i pe cei reținuți, în nenumărate rânduri, criminali”, le bate obrazul bloggerul.