Liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au discutat câteva clipe, pe un coridor, cu Comisarul European pentru Extindere, Johannes  Hahn, însă prezintă această intersectare scurtă drept o discuţie îndelungată şi consistentă despre viitorul Moldovei.

Totul s-a întâmplat în pauza Congresului PPE, derulat în aceste zile la Helsinki, iar faptul a fost sesizat de bloggerul Eugen Luchianiuc, într-un material publicat astăzi.

“Maia nu a mers singură la Helsinki. A luat și codița după ea (Andrei Năstase, n.n). Acum se laudă că s-a întâlnit pe coridor cu un comisar European. Nici unul și nici altul nu pomenesc în text numele celuilalt. Și textele-s diferite. Cred că au discutat tare mult cu Hahn dacă l-au prins la ieșirea dintr-o sală lângă o țeavă și un televizor, pe corridor”, scrie Eugen Luchianiuc.

“Fiecare a venit cu fotograful său și gândurile sale. Mie chiar îmi e interesant, ei când rămân singuri, își vorbesc? Reprezentanți ai pldm tot sunt la summit. Oare unde-s ei?”, se mai întreabă autorul citat.