Andrei Năstase şi-a confirmat statutul de pion al serviciilor rusești. Este opinia exprimată de bloggerul Corneliu Gandrabur, după escapadele moscovite ale liderului PPDA. 

“Liderul” PPDA, co-președinte al defunctului Bloc ACUM, susține că nu a dat curs invitației organelor de stat rusești, dar a fost suficient ca el, deputat fiind, să expedieze scrisori oficiale prin registrul de ieșire al Parlamentului, precum și să introducă în Parlament, în viața publică și la tv anumite ”informații” compromițătoare despre Vlad Plahotniuc. Deci, prostul satului o spune cu gura lui, că este poștașul serviciilor rusești și slujește de zori în interesele Rusiei, și o face pe căi oficiale, dintr-un rang mai înalt și oficios”, scrie Corneliu Gandrabur, într-un articol publicat astăzi.

Gandrabur mai spune că Năstase a evitat să se deplaseze personal la Moscova, pentru a nu-şi prejudicial relaţiile cu partenerii americani, dar şi cu aliata sa, Maia Sandu.

“Din punct de vedere politic, Nastase ar fi în imposibilitatea să-i explice Maiei Sandu, dar și partenerilor americani și europeni ce caută în țara declarată dușman al Moldovei și al intereselor regionale. La fel, prostului i-ar fi greu să explice și electoratului pro-european, care nu agrează deloc orice relație cu Rusia, fie ea și pentru dezoligarhizare”, a mai scris Gandrabur.