Garda de corp a lui Andrei Năstase, Ion Caraman, a agresat fizic un polițist după pronunțarea sentinței în cazul activistului PPDA Gheorghe Petic. Bodyguardul l-a lovit cu pumnul în față pe un polițist, iar omul legii a replicat cu gaze lacrimogene.

«În timpul formării cordonului, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari, amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță», se conține într-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare.

Din imaginile video publicate de postul TV8 se vede că este vorba despre paza de corp a lui Năstase, Ion Caraman. Acesta riscă să fie cercetat penal pentru atac asupra unui polițist aflat în exercitarea funcției.

Poliția solicită celor care organizează astfel de proteste „să respecte prevederile legale și să nu mai recurgă la provocări, agresiuni sau încercări de a împiedica activitatea polițiștilor”.

INP a mai informat, într-un comunicat de presă, că legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la acest incident.