Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și patru mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională la Matematică. Concursul s-a desfășurat în perioada 16-23 iulie 2017, Rio de Janeiro, Brazilia. Medalia de argint i-a revenit elevului Rudi Alexandru, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, în timp ce mențiuni de onoare au obținut elevii: Paraschiv Daniel-Nicolae, Ciumeico  Alic, Lopotenco Alexandru și Cojocaru Gabriel.

La olimpiadă au participat 614 elevi din 112 țări ale lumii, potrivit unui ocmunicat de presă al Ministerului Educației.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori. Revenind astăzi în țară, Alexandru Rudi a menționat că a fost o competiție mai grea decât de obicei, dar problemele l-au avantajat și, deși concurența a fost foarte mare, a reușit să obțină un punctaj bun (la doar un punct distanță de medalia de aur).

Republica Moldova a mai  obținut cinci medalii de bronz laOlimpiada  Balcanică de Matematică, care a fost organizată în perioada 2-7 mai 2017, orașul Ohrid, Republica Macedonia. Au obţinut medalia de bronz elevii Liceul Teoretic „Orizont”,  DurleștiLopotenco Alexandru, Ciumeico  Alic, Rudi Alexandru, Șarpe Tudor și Cojocaru Gabriel.