Curtea Constituţională a decis că președintele Parlamentului sau prim-ministrul va semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri ai Agriculturii și Sănătății, notează Radio Chişinău.

Reprezentatul Președinției, Maxim Lebedinschi, i-a solicitat Curții să sisteze examinarea sesizării. El și-a motivat cererea prin faptul că deputații care i-au solicitat Curții să constate circumstanțele care justifică interimatul funcției nu aveau competențele necesare.

El a calificat decizia Curții Constituționale drept una politică și a susținut că judecătorii au încălcat procedura, având în vedere că au examinat o sesizare depusă de persoane care nu ar avea acest drept.

Amintim că un grup de deputați ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituțională pentru suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcție, după ce acesta a refuzat de două ori să semneze decretul de numire în funcția de miniștri a candidaților Silvia Radu, la Sănătate, și Nicolae Ciubuc, la Agricultură.