În dimineaţa zilei de 22 mai curent, Poliţia capitalei a fost alertată de un bărbat, care a comunicat că într-o fâşie forestieră din preajma or. Cricova, a depistat cadavrul unui bărbat cu urme de violenţă pe suprafaţa corpului. La faţa locului s-au deplasat angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, precum şi medicul legist. În cadrul cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat cadavrul, care s-a dovedit a fi un locuitor din raionul Criuleni, în vârstă de 40 ani. Iar medicul legist a constatat preliminar că, victima a fost bătută cu bestialitate în regiunea capului cu o bâtă din lemn, care i-ar fi provocat decesul, anunță serviciul de preso al poliției capitalei.

Respectiv au fost iniţiate imediat acţiuni speciale de investigaţii, care s-au soldat cu reţinerea unui bănuit, în vârstă de 55 ani, locuitor al comunei Măgdăceşti. Ulterior, ofiţerii de investigaţii au stabilit că agresorul activa împreună cu victima la o mină din or. Cricova. În cadrul audierilor bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia, motivând că, anterior ar fi fost în conflict cu acesta.

Bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru omor intenţionat. Conform legislaţiei penale in vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 ani până la 15 ani.