Sâmbătă, 12 martie 2016, Circul din Chișinău a lansat un nou program artistic cu genericul “Caleidoscopul primăverii”, care va dura până pe 17 aprilie curent.

În spectacol au evoluat echilibriști pe sârmă liberă, coardă, bastoane, acrobați pe trambulină și pe cauciuc, gimnaști, jonglori și clovni. De asemenea au fost prezentate și numere de dresură cu tigri pitici, câini, zebre și cai.

Cel mai tânăr artist al trupei are doar 12 ani și face parte din a patra generație de circ din familia sa. În program au fost antrenați artiști din Ucraina și Republica Moldova.

Pe durata stagiunii de primăvară, spectacolele vor avea loc în arena mică a Circului, în fiecare sâmbătă și duminică, la orele 12:00 și 16:00. În total se vor desfășura 20 de spectacole. Pentru a intra în sala unde se vor ţine spectacolele este folosită deocamdată intrarea de serviciu. Publicul este așteptat să achiziționeze bilete din timp pe întreaga perioadă a stagiunii.

Circul din Chișinău şi-a reluat activitatea în luna mai 2014. Arena dispune de 300 de locuri amplasate în 3 rânduri, diametrul sălii fiind de 9,46 m.

La etapa actuală, Ministerul Culturii în comun cu Circul din Chișinău poartă mai multe discuții cu partenerii externi în vederea găsirii posibilităților de renovare a arenei mari și transformare a circului într-o instituție de nivel european.