Ex-deputatul Călin Vieru este de părere că actualul sistem de vot în Republica Moldova a adus daune și multă corupție, acesta este unul depășit, astfel fiind nevoie de o schimbare. În acest sens, el spune că susține votul uninominal ori mixt pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Consider ca actualul sitem de alegeri proporțional, pe liste de partide, este depășit. Sistemul actual a produs daune și multă corupție, inclusiv din acest motiv am și plecat cândva din PLDM, și vedeți că am avut dreptate. Republica Moldova are nevoie de un nou sistem de alegeri a Parlamentului. Personal optez pentru a introduce sau sistemul mixt, în care să fie aleși jumătate deputați pe liste de partid, iar ceilalți în circumscripții, sau toți deputații să fie aleși în circumscripții”, a declarat acesta pentru mesaj.md.

Fostul deputat a menționat că nu este membru al niciunui partid. Îi susține pe cei din grupul de ințiativă de creare a Partidului Unității Naționale în unele idei, la fel cum susține și „idei sănătoase de la alte partide”. De asemenea, el a declarat că nu este decis încă dacă va candida sau nu la următoarele alegeri parlamentare dacă se creează circumscripții, dar nu exclude.