PAS și PPDA încearcă să influențeze Partidul Popular European prin informații false și neadevărate, ca acesta să înceteze finanțarea oferită Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de speakerul Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă. Candu califică aceste tentative drept cinice și meschine, menționând că astfel opoziția acționează nu împotriva guvernării, dar a Republicii Moldova și a cetățenilor săi.

„Nu o ascund și vă spun sincer, există partide de opoziție în Republica Moldova care colaborează cu Partidul Popular European. Și nu este un secret pentru voi, este vorba de partidul Maiei Sandu, este vorba de Platforma „DA”, care au încercat prin discuții, uneori prin informații false chiar și neadevărate sau spuse pe jumătate, să influențeze Partidul Popular European care, la rândul său, să influențeze Uniunea Europeană să înceteze finanțarea sau cooperarea cu Republica Moldova. Este cinic și meschin să ai un astfel de comportament care a fost încercat, dacă vă aduceți aminte, și cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Acesta a criticat comportamentul liderilor politici care se bucură în mod deschis de amânarea suportului pentru țara noastră, menționând că un asemenea comportament nu este nici matur politic, nici patriotic.

„Atunci când unii lideri fac declarații sau bat din palme că au reușit ceva – au reușit împotriva RM. Și nu este un comportament patriotic. Nu este nici matur politic, dar nici patriotic față de cetățeni și Republica Moldova”, a comentat Andrian Candu.