Actuala lege cu privire la Guvern a fost adoptată încă în 1990, iar Parlamentul îşi propune să aprobe noua lege privind reforma Guvernului maximum până la sfârșitul sesiunii de primăvară, anunţă speakerul Andrian Cnadu într-un interviu pentru portalul TRIBUNA. Astfel, declară el, din ianuarie 2018 Guvernul să funcționeze după o nouă structură.

„Actuala lege cu privire la Guvern a fost adoptată încă în 1990. Vrem să reușim să aprobăm în Parlament noua lege maximum până la sfârșitul sesiunii de primăvară. Este de preferat ca acest lucru să fie realizat până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât să avem până la finalul anului perioada de tranziție, de implementare și în anul nou financiar-bugetar, din 1 ianuarie 2018 Guvernul să funcționeze după o nouă structură”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Candu a mai explicat totodată că reforma Guvernului şi implementarea sistemului de vot nu au nicio legătură, aşa cum încearcă unii să facă corelarea, fiind subiecte complet diferite. „Sistemul electoral se referă la alegerea deputaților în Parlament și, preliminar, următorul scrutin este programat pentru sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie 2018. Reforma Guvernului ține de eficiența a tot ceea ce înseamnă administrarea treburilor statului”, a menţionat el.