„Noi vom acţiona cum am promis cetăţenilor şi aşa cum îşi doresc majoritatea lor. Da, bineînţeles vom lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia, ca să îmbunătăţim proiectul de lege. Este un angajament pe care ni l-am asumat şi, cu siguranţă, îl vom îndeplini”, este declarația făcută azi de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă.

Andrian Candu a ținut să sublinieze că, în primul rând, contează promisiunea făcută şi contează foarte mult ceea ce îşi doresc majoriotatea cetăţenilor Republicii Moldova. „Vom acționa așa cum a promis cetățenilor. Evident ca vor respecta recomandările Comisiei de la Venetia pentru ca ne-am asumat aceste angajamente. Însă pentru noi contează ca sa ne ținem promisiunile elctorale”, a punctat șeful legislativului.

Potrivit lui Candu, Comisia de la Veneția abordează critic orice proiect de lege care le vine la expertiză. „Ei nu dau aviz pozitiv sau negativ, ei vin doar cu recomandări. Am asigurat experții comisiei de la Veneția că vom lua în calcul toate recomandările propuse, care vor fi analizate minuțios de noi”, a menționat Andrian Candu.

Experții Comisiei de la Veneția și-a făcut publice vineri recomandările privind modificarea sistemului electoral în Republica Moldova. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că autorităţile de la Chişinău şi-au luat angajamentul să le implementeze în totalitate. Speakerul Andrian Candu a menționat că recomandările oferite de experţii Comisiei de la Veneţia sunt un set de recomandări tehnice şi juridice ce ţin de formarea circumscripţiilor electorale, de votul în diasporă şi de votul în regiunea transnistreană.