În urma unei accidentări la genunchi care l-a ținut departe de gazon pe o perioada de jumătate de an, căpitanul naționalei de fotbal își  anunță retragerea, transmite Evenimentul.md

„A fost o decizie grea, dar am luat-o după ce m-am consultat cu medicii, cu chirurgul, care m-a operat ultima dată şi am ajuns la concluzia că genunchiul meu după ultima accidentare nu s-a refăcut complet, nu e perfect sănătos”, a declarat Alexandru Epureanu, fotbalist.

Epureanu a evoluat timp de 14 ani pentru reprezentativa ţării noastre. El a jucat 91 de meciuri pentru „tricolori” şi a marcat 7 goluri. Alexandru este cel mai selecţionat fotbalist din istoria naţionalei Republicii Moldova.

„A fost o onoare să îmbrac tricoul naţionalei. Cât am avut sănătate şi putere, am făcut-o asta întotdeauna, dar din păcate sunt situaţii în viaţa, care nu depind de tine, cum este în cazul unui sportiv profesionist”, a menționat fotbalistul Alexandru Epureanu.

Alexandru Epureanu are 33 de ani şi este discipolul clubului Zimbru Chişinău. De-a lungul carierei a mai jucat pentru Sheriff Tiraspol, FC Moscova,Dinamo Moscova, Krîlia Sovetov Samara, Anji Mahacikala.

În prezent fotbalistul este legitimat la clubul Istanbul Başakşehir. El a fost desemnat cel mai bun fundaş în ultima ediţie a Campionatului de fotbal al Turciei.