Loturi impunătoare de muniții și explozive au fost descoperite de Serviciul de Informații și Securitate în mai multe localități din țară. Potrivit unui comunicat al instituției, ofițerii SIS, în comun cu poliția, au ridicat peste 31 mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 blocuri TNT (trotil), 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi cu/pentru cartușe, 2 mine antipersonal, 4 capse detonante ș.a.

Cel mai mare arsenal a fost descoperit în raionul Ocniţa: 31 de mii de cartușe, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri de trotil, 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru puşcă semiautomată cu lunetă (SVD), 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Totodată, 5 blocuri de trotil au fost ridicate în raionul Criuleni. Un alt caz de păstrare a armelor de foc şi muniţiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, fiind identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru.

În prezent, autoritățile competente investighează cele trei cazuri, inclusiv pentru a stabili dacă între acestea există conexiuni.