Caravana electorală a PDM a ajuns şi în raioanele Drochia şi Glodeni. Democraţii le-au vorbit localnicilor despre iniţiativele de susţinere a familiilor, precum ”Prima Casă”, majorarea indemnizaţiei la naşterea copiilor, instituirea unei noi alocaţii de 200 de lei lunar până la vârsta de 18 ani, despre creşterile de salarii şi pensii, care vor avea loc anual, dar şi despre multe alte proiecte pe care le-au gândit pentru cetăţeni.
”Am discutat diverse subiecte, inclusiv despre drumuri. De fapt, oamenii ne-au spus că acele drumuri care au fost reparate anul trecut prin programul ”Drumuri bune” sunt în stare foarte bună. S-au deteriorat cele care nu au fost reparate demult şi la care trebuie să ajungem să le reparăm”, a declarant preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
Exponenţii PDM au vizitat o fabrică de iepuri din satul Chetrosu, raionul Drochia. Afacerea a fost înfiinţată de trei moldoveni care au muncit peste hotare. Astăzi, ferma produce circa 60 de tone de carne de iepure, care este distribuită inclusiv în reţelele de supermarketuri din Chişinău. Andrian Candu s-a arătat impresionat de realizările acestui agent economic şi a precizat că PDM va continua programele pentru susţinerea afacerilor.
La rândul său, deputatul Corneliu Padnevici a afirmat că şi în continuare se va implica activ în promovarea proiectelor necesare pentru dezvoltarea raionului. La Chetrosu, democraţii au mai vizitat o brutărie şi au avut o întâlnire cu peste 400 de locuitori.


La Glodeni, Caravanei PDM s-a alăturat candidatul de pe circumscripţia Glodeni-Râşcani, Ion Leucă, preşedintele degrevat al raionului Glodeni. Caravana a mers în satul Petrunea. ”Mă bucur să fac parte din echipa faptelor şi nu a vorbelor. Am realizat foarte multe proiecte în fiecare localitate din raion. Dorim în continuare să facem fapte bune pentru localităţile raionului”, a spus Ion Leucă.
Andrian Candu a declarat, la sfârşitul zilei, că în cele două raioane – Drochia si Glodeni – sâmbătă, democraţii au avut peste 45 de întâlniri şi au discutat cu mai mult de 2 500 de cetăţeni.

sursa:Timpul.md