ue Pe 19 iunie, caravana “Europa pentru fiecare” se va desfășura la Bălți. Activitățile de comunicare din cadrul caravanei vor fi parte a unui eveniment de amploare – cel de-al 3-lea Forum UE-Moldova 2014. În cadrul caravanei, va fi instalat un cort de informare, unde cetățenii vor putea găsi răspunsuri cu privire la procesul de integrare în UE.

De asemenea formatul evenimentului include și dezbateri privind Acordul de Asociere, Zona de Liber Schimb cu UE, soluționarea conflictului Transnistrean etc., cu participarea oficialilor și experților din Moldova și state membre ale UE. Printre oficialii prezenți vor fi Șeful Delegației Comisiei EU în Moldova, Pirkka Tapiola, Prim-ministrul R. Moldova, Iurie Leanca, Mircea Geoană, Senator România, Andrzej Halicki, membru al grupului parlamentar Polonia-Moldova, Eugen Carpov, Viceprim-ministru cu prerogative în problemele reintegrării ţării etc.

Forumul va dura 2 zile, 19 si 20 iunie și este organizat de Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Forumul German – Moldav de la Berlin, Institutul de Studii Estice de la Varșovia și Centrul Român pentru Politici Europene de la București. Caravana “Europa pentru Fiecare” este un proiect de asisență tehnică finanțat de UE pentru Biroul de Reintegrare al R. Moldova. Caravana se desfășoară în mai multe localități din țară. Aici găsiți video despre carvană în Cahul, Chișinău, Comrat:
https://www.youtube.com/channel/UCZAvwwBhA9Rg9cpNyJMGfjw