În cursa pentru alegerea primarului general Chișinău, astăzi au depus actele Ion Ceban – candidat desemnat de catre Partidul Socialiștilor și Ruslan Codreanu care de data aceasta va candida în rol de candidat independent.

După depunerea documentelor, Ion Ceban a făcut declarații de presă, în cadrul cărora a punctat că a decis să candideze la aceste alegeri pentru că nu-i este indiferentă soarta orașului.

„Am depus și setul de documente pentru funcțiile de consilier. Orice problemă legată de Chișinău mă vizează pe mine nemijlocit, dar și pe Dvs.. Am cunoștințele necesare și voința de a schimba lucrurile în acest oraș. De când suntem consilieri, am făcut multe lucruri bune pentru oraș. Vom prezenta un raport detaliat a ceea ce am reușit să facem. Anul trecut am venit cu un program pentru un an de zile, acum vom veni cu unul mai detaliat. Îmi doresc ca locuitorii capitalei să nu mai aleagă după retorica geopolitică, ci după ceea ce ar trebui să se întâmple în capitală. Sunt sigur că, această competiție va fi una a ideilor, programelor, soluțiilor propuse pentru locuitorii capitalei”, a spus Ion Ceban.

Codreanu încă nu este oficial candidat la șefia capitalei. Asta pentru că, potrivit legii, candidații independenți trebuie să adune un număr de semnături pentru a putea fi calificați în cursă. Condiția, spune Codreanu, este discriminatorie.

Tot el a dat asigurări că nu este controlat politic, iar în spatele său nu ar sta niciun partid, ci o echipă de oameni profesioniști alături de care își dorește să schimbe lucrurile în capitală.

„Soluții pentru oraș, cât mai puțină politică, profesionalizmul în capei mesei, soluții ca să nu mai fie putoare în oraș, să îmbunătățim infrastructura rutieră, repararea trotuarelor. Astăzi 1920 de copii trebuiau să intre la grădiniță, lucru care nu s-a întâmplat pentru că proiectele de construcție și reconstrucție a grădinițelor au fost stopate de CMC”, a spus Ruslan Codreanu.

Alegerile locale generale din Republica Moldova vor avea loc la data de 20 octombrie 2019. Decizia a fost luată de Parlament, prin votul deputaților PSRM și ACUM.