A declarat boicot dezbaterilor pe marginea schimbării sistemului electoral, iar acum se pare lucrurile iau o altă turnură pentru lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. Aceasta nu exclude că va participa la alegerile parlamentare, organizate în baza votului mixt, în 2018.

Postul BTV din Bălți notează că Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă faptul că dacă legea, care acum este în proces de îmbunătățire conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, ”nu va fi una proastă”, acest lucru este posibil. ”Să vedem ce o se întâmple”, a spus politicianul.

BTV mai precizează că Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă și faptul că legea care prevede trecerea la sistemul mixt de vot ar putea fi modificată în așa mod, încât să fie acceptabilă pentru formațiunea pe care o conduce.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat anterior că legea care prevede trecerea la sistemul electoral mixt va fi votată în lectură finală până la finalul actualei sesiuni legislative. Documentul este acum în proces de definitivare și a fost supus unui amplu proces de dezbateri, fiind cel mai discutat proiect politic de la proclamarea independenței țării.