Fostul primar de Chișinău Dorin Chirtoacă, susține demolarea cinematografului Gaudeamus. Chirtoacă a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21, că păstrarea acestei clădiri falimentare este contraproductivă.
”Nu are sens păstrarea acelei clădiri, dacă ea este falimentară și nu produce nici un fel de activitate economică”, a declarat Dorin Chirtoacă.
Fostul edil mai spune că primarul ales Andrei Năstase a reacționat irațional în acest caz.
”Nu a nimerit în capcană, dar în cazul în care asemenea situații se vor mai repeta, apar riscuri, pentru că el a arătat că s-a sesizat în urma unei situații care a apărut din senin și nu au ținut cont că a fost ales un primar nou”, a mai spus Dorin Chirtoacă, adăugând că actele privind demolarea clădirii erau legale în 2016.
Reamintim că, zilele trecute, pentru a stopa lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus, Andrei Năstase, împreună cu susţinătorii săi, au intrat în forță pe teritoriul şantierului şi au rănit un muncitor. Pentru a calma spiritele, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de poliţie.
Scandalul s-a încheiat doar după ce viceprimarul Nistor Grozavu a semnat o dispoziţie de sistare temporară a lucrărilor de demolare.