Pe parcursul a 48 de ore pe teritoriul municipiului Chişinău s-au produs 45 accidente rutiere soldate cu 5 persoane traumatizate. Conform legislaţiei în vigoare au fost sancţionaţi 18 şoferi cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi 90 puncte de penalizare. Accidentele sunt înregistrate şi cercetate de către angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţiei rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale s-au dovediti a fi: schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure, nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, care conduce la tamponări din spate, necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii “mânii drepte”, nerespectarea vitezei de deplasare.

De asemenea au fost întreprinse măsuri de sancţionare a persoanelor implicate în lucrări de construcţie neautorizate, cum ar fi pomparea betonului pe şantiere de construcţii şi amplasarea mecanismelor pe trotuare sau carosabil, lucrări de amenajare a teritoriilor adiacente clăidirilor cu pavaj, care creau obstacole la libera circulaţie a pietonilor sau autovehiculelor. Sancţionaţi au fost persoanele responsabile de aceste lucrării, fiindu-le aplicate amenzi în mărime de până la 1 500 lei.