Cetățenii au demostrat din nou că vor cu înverșunare schimbarea sistemului electoral. Cel puțin 15 mii de oameni au manifestat în favoarea modificării sistemului electoral, în comparație cu aproximativ o mie de persoane, aduse de lideri de partid, care au scandat împotriva dreptului cetățenilor de a-și alege în mod direct deputații.

Manifestații pro-sistem mixt au venit din practic toate raioanele țării, fiind văzute pancarte ale manifestanților din Edineț, Comrat, Cahul. Oamenii au manifestat pașnic, au purtat drapele ale Republicii Moldova și au scandat lozinci în favoarea reformelor și a modificării sistemului electoral. Mai mulți vorbitori de la tribune printre care primari, combatanți, reprezentanți ai minorităților etnice au declarat că această reformă este una în măsură să pună bazele unor schimbări profunde în Republica Moldova de combatere a corupției, funcționare a instituțiilor,etc.

Manifestanții aduși de Usatîi și Năstase au avut, în schimb, un comportament agresiv, fiind influențați chiar de lideri ai protestului precum Andrei Năstase care a încercat în câteva rânduri să-i provoace pe polițiști și pe ceilalți protestatari. Până la urmă, evenimentele de azi au arătat repetat că cetățenii și-au dorit schimbarea, iar manifestații organizate practic ad-hoc adună un număr impunător de susținători, în condițiile în care toate sondajele arată că reforma sistemului electoral este una susținută de o majoritate largă a societății.