Cinci noi ambasadori îşi încep misiunea în Republica Moldova. Este vorba despre noi ambasadori din Germania, Portugalia, Lituania, Suedia şi Sudan. Diplomaţii au fost primiţi astăzi de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi în cadrul unei ceremonii oficiale i-au înmânat scrisorile de acreditare, scrie trm.md.
Este vorba de E.S Angela Ganninger, ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, E.S. Anna Lyberg, ambasador al Regatului Suediei în țara noastră, E.S. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră cu reședința la București, E.S. Kęstutis Kudzmanas, ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova și E.S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, ambasador al Republicii Sudan în Republica Moldova cu reședința la Bucureşti.

„În cadrul discuțiilor purtate cu fiecare ambasador, am reiterat interesul pentru dezvoltarea și intensificarea unor raporturi de colaborare eficiente cu statele pe care le reprezintă. Mi-am exprimat convingerea că acreditarea noilor ambasadori va da un nou impuls relațiilor diplomatice, economice și politice între statele noastre”, a scris şeful statului pe pagina sa de socializare.