În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat;
– trei persoane nu au respectat regimul punctelor de trecere;
– două încercări de transportare ilegală a mărfurilor peste frontieră;
– două persoane au prezentat documente falsificate;
– șapte încălcări privind regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;
– un conducător auto a încălcat regulile de transportare a pasagerilor;
– cinci persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

La doi cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană, iar la un conațional în Federația Rusă.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 61 282 traversări, dintre care 33 115 înregistrate pe sensul de intrare în  R. Moldova. La fel, din numărul total de traversări persoane, 35 270 au constituit trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 12 256 traversări, dintre care autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 5 765 traversări.