Cinci persoane, printre care doi medici au fost reținuți fiind suspectați că fac parte dintr-o grupare infracțională implicată în distribuirea diferitor tipuri de droguri.

La 17 mai curent, în rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii efectuate de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP au reținut un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din cadrul unui spital din mun. Chişinău. Aceștia, sunt suspectați că ar fi eliberat reţete, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate.

Ulterior, le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii, pentru ca ulterior să le realizeze consumatorilor de droguri contra plată.

În rezultatul percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate droguri (aproximativ jumătate de litru de metadonă,  haşiş, amfetamină, pastile ”Subutex”,  pastile cu efect psihotrop, rețete medicale ștampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracțională, o armă de vânătoare cu țeava lisă, deţinută ilegal,  muniţii.  

În total au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 lei. Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.

Suspecții sunt reținuți, iar  în privinţa lor urmând a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.