Favoriții Hillary Clinton și Donald Trump au câștigat marți seară alegerile primare cruciale din New York, scrie presa internațională.

În tabăra republicană, Donald Trump a câștigat cu 59,8% din voturi, față de 25,2% guvernatorul de Ohio John Kasich și 14,9% senatorul de Texas Ted Cruz, potrivit rezultatelor parțiale după numărarea a 84% din voturi.

În rândul democraților, Hillary Clinton a câștigat cu 57,3% la 42,7% în fața senatorului de Vermont Bernie Sanders, conform rezultatelor după numărarea a 87% din voturi.

Victoria lui Hillary Clinton, senatoare a acestui stat între 2001 și 2009, o face aproape de neajuns în cursa pentru învestitura democrată, comentează agenția franceză AFP.

„Mulțumesc New York. Ați dovedit încă o dată că nu există loc mai bun decât acasă”, a spus cea care speră să devină prima președintă americană din istorie.

În cealaltă tabără, victoria lui Donald Trump îi permite acestuia să recâștige un ascendent asupra principalului său adversar, Ted Cruz, după înfrângerea umilitoare de la 5 aprilie, din statul Wisconsin.

„Trebuie să le spun oamenilor care mă cunosc cel mai bine, oamenilor din New York, că atunci când ne acordă un astfel de vot este pur și simplu incredibil”, a declarat la rândul său Trump.

Donald Trump, care în ultimele săptămâni și-a reorganizat echipa de campanie, s-a bucurat în mod special de victoria în aceste alegeri primare în statul și orașul său natal, în contextul în care Ted Cruz a devenit o amenințare în cursa pentru învestitura republicană.