3000 de trandafiri vor fi plantaţi în Parcul „Dendrariu” din capitală. Lucrările se desfăşoară în contextul amenajării unei noi compoziţii – „Rozariu 2″. Costul lucrărilor este 48 mii lei, surse alocate din bugetul municipal, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a dat starul lucrărilor de plantare a trandafirilor, menţionând că parcul „Dendrariu” este una din cele mai frumoase şi amenajate grădini publice din capitală, iar cu aceşti 3 mii de trandafiri noi va fi şi mai atractiv pentru vizitatori, scrie trm.md.

De asemenea, în cadrul Parcului „Dendrariu” sunt la etapa de finalizare şi lucrările de construcţie şi amenajare a „Grădinii Eternităţii”, proiect ce constă din alei pietonale, cu iluminat nocturn, sistem de irigare automat, arbori decorativi şi câteva fântâni arteziene.

 

Pe parcursul anului curent, în parc vor fi desfăşurate şi alte lucrări de amenajare, care constau în reabilitarea aleilor care traversează compoziţia „Rozariu 1” şi construcţia sistemului de irigare, precum şi începerea lucrărilor de instalare a iluminatului decorativ pe aleile centrale din parc.