385A6933

Președintele Parlamentului Igor Corman a participat sâmbătă, alături de un grup de funcționari ai legislativului, la acțiunile de plantare a arborilor organizate cu prilejul Zilei  Naționale de Înverzire a Plaiului.

Într-o atmosferă veselă și degajată, conducerea și angajații Parlamentului au plantat circa 6 000 de puieți de stejar pedunculat pe un teren de 1,1 hectare, care aparține Ocolului Silvic „Logănești” din raionul Hîncești.

Solicitat de reprezentanții mass-media, Speakerul Igor Corman i-a îndemnat pe cetățeni să se alăture acțiunilor de regenerare a vegetației, să îngrijească de spațiile verzi și să contribuie la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

„Eu cred că astfel de acțiuni sunt importante și sper să participe cât mai mulți cetățeni la regenerarea pădurilor din țara noastră. Trebuie să avem grijă de mediul înconjurător și să nu uităm că de aceste resurse trebuie să se bucure și generațiile viitoare”, a menționat Igor Corman.

Potrivit unui decret prezidențial, din 2011 Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” este marcată în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Anul acesta, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, acțiunile de înverzire a plaiului au fost amânate cu câteva săptămâni.