DSC_6497Peste 8 tone de carne transportate în condiții antisanitare urmau să fie comercializate și ulterior consumate, dar datorită promtitudinii colaboratorilor vamali tentativa a fost zădărnicită.

Astfel, Ofiţerii Echipelor Mobile Sector Centru, cei care reprezintă al doilea filtru de control vamal, au prevenit introducerea ilegală pe teritoriul vamal al țării a unui lot de carne congelată, transportat ilegal și în condiții antisanitare.

Totul s-a întîmplat în seara zilei de ieri, în apropierea satului Șerpeni, rn. Anenii Noi, cînd un bărbat a fost suprins de către un echipaj mobil al Serviciului Vamal, în timp ce încărca un lot de marfă într-un microbus de model „Mercedes Benz 814”, cu numere de înmatriculare de Strășeni. De menționat că, bărbatul a transportat marfa respectivă pe rîul Nistru prin intermediul unei bărci.

În aceste condiții, imediat după ce bărbatul a urcat la volanul microbusului, ofițerii echipelor mobile l-au reținut pentru a efectua verificările de rigoare.

Astfel, în cadrul controlului declanșat asupra mijlocului de transport, colaboratorii vamali au depistat în compartimentul marfar circa 8 tone de carne congelată, păstrată și transportată în condiții antisanitare.

Mai mult în timpul verificărilor de rigoare întreprinse de colaboratorii vamali, bărbatul, un cetățean moldovean în vîrstă de 38 ani, nu a putut prezenta actele de proveniență pentru carnea introdusă ilegală cu barca, ocolind astfel posturile vamale. Potrivit explicațiilor acestuia, marfa urma a fi plasată în libera circulație atît în municipiul Chișinău, cît și alte centre regionale.

Valoarea lotului de carne transportat se estimează la circa 400 mii lei.

Toate informaţiile pe acest caz sunt acumulate de către ofițerii echipelor mobile, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor săvîrşirii acestei fraude vamale. În cazul în care va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă o amendă contravenţională în mărime de 3000 lei, precum şi confiscarea mărfii, urmînd a fi cercetat în baza art. 287, Cod Contravențional al RM.