„Zero toleranţă corupţiei” este genericul acţiunii de sensibilizare realizată de DGT „Nord ” a CNA în comun cu Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontiera Republicii Moldova şi Ucraina (EUBAM), anunță CNA. Evenimentul a avut drept scop informarea cetăţenilor despre importanţa prevenirii corupţiei, dar şi luptei împotriva acesteia.

Astfel, timp de 2 zile, 11 şi 12 mai curent, în punctul de trecere ”Otaci – Moghileov-Podolsk”, mai mulţi studenţial Universităţii de Stat Alecu Russo din Bălţi, au comunicat direct cu cei peste 2000 de călători, care au traversat frontiera de stat, despre gravitatea faptelor de corupţie. Tinerii, instruiţi în prealabil, au distribuit materiale informative despre riscurile penale, dar şi despre impactul social al fenomenului corupţiei.

Oamenii au fost încurajaţi de activişti să ia atitudine atunci cînd se confruntă cu situaţii de corupţie şi să sesize instituţiile abilitate prin intermediul Liniei Naţionale Anticorupţie 0 800 55555.

Evenimentul a fost posibil datorită implicării active a tinerilor, dar şi suportului Direcţiei regionale Nord a Poliţiei de frontieră.

Amintim că astfel de acţiuni cu implicarea tinerei generaţii din nordul ţării au loc sistematic.