Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău și a Serviciului Vamal, au fost efectuate mai multe percheziții soldate cu reținerea unei persoane implicate direct în transportarea și comercializarea stupefiantelor pentru clienții cluburilor de noapte. 

Potrivit poliției, peste 1 500 de pastile cu efect psihotrop Ecstasy au fost reținute, mai multe obiecte destinate consumului de droguri, precum și cântare electronice la scară mică, telefoane mobile și bani obținuți pe cale infracțională din realizarea drogurilor.

Pastilele ajungeau în R.Moldova prin intermediul expedierii prin poștă, în acest sens fiind utilizat un prestator de servicii poștale din afara Republicii Moldova, iar comanda drogurilor se făcea prin Darknet (partea întunecată sau ascunsă a internetului) de pe website-urile producătorilor și al magazinelor online, în acest caz unul a fost localizat în Olanda.

Oamenii legii au identificat și ridicat coletul transmis prin operator poștal din Olanda spre Moldova.  În el au fost depistate, camuflat ascunse, 1508 comprimate Ecstasy. De la Serviciul Vamal spre destinatar a fost efectuată livrarea controlată a coletului, iar la primirea acestuia destinatarul a fost reținut.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit se ridică la suma de aproximativ 300 000 lei, un comprimat fiind realizat cu 150 – 200 lei. Acestea erau realizate în mai multe localuri de agrement din capitală, în acest sens fiind acumulate probe pe parcursul investigației.

Dacă vinovăția îi va fi demonstrată, persoana riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.