Screen Shot 2014-08-19 at 1.06.04 PMPeste două tone de motorină au fost depistate şi ridicate de către ofiţerii de investigarea  fraudelor economice ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, ce urmau a fi comercializate în lipsa actelor de provenienţă. Suspectul în vârstă de 26 ani, originar din raionul Nisporeni, a recunoscut că produsele petroliere erau transportate ilegal din regiunea transnistreană, pe care le depozita într-o cisternă dotată cu aparataj special de alimentare, confecţionat artizanal, şi camuflată într-o anexă din metal amplasată pe strada Pietrăriei.

În context forţele de ordine au desfăşurat percheziţii autorizate la faţa locului, precum şi în automobilul bărbatului. Astfel au fost depistate înscrisuri de ciornă, privind evidenţa vânzărilor ilicite de motorină, precum şi alte documente dubioase ce ar prezenta interes în cadrul procesului penal. Potrivit suspectului, motorina era realizată la preţul de 17.00 lei per litru doar persoanelor de încredere.

Pe marginea acestui caz sunt acumulate toate probele concludente în vederea examinării sub aspectul prevederilor art. 241 Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător Codul penal, care prevede amendă în mărime de la 20 000 la 40 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 200 de ore.

Poliţia capitalei intensifică activităţile specializate în vederea identificării persoanelor implicate în scheme frauduloase de comercializare a produselor petroliere.