Comisarul european pe Comerț, Cecilia Malmstrom, este convinsă că Moldova va primi asistența financiară macrofinanciară din partea Uniunii Europene, iar prima tranșă va fi alocată în timp util.
Declarația a fost făcută la conferința de presă comună cu prim-ministrul Pavel Filip.  „Sprijin financiar a fost oferit cu anumite condiții. Aceste condiții vizează și discuțiile ce au loc cu Fondul Monetar Internațional, care am înțeles că decurg destul de bine. La fel, noi urmărim și amendamentele propuse la legislația electorală. Comisia de la Veneția a venit cu anumite recomandări și noi vom urmări să vedem cum sunt respectate aceste recomandări. Prima tranșă va fi plătită în timp util”, a s-a arătat convinsă Cecilia Malmstrom.
Amintim că autoritățile de la Chișinău au anunțat anterior că țara noastră este la zi cu îndeplinirea condițiilor pentru a primi prima tranșă din finanțarea de 100 de milioane de euro din partea UE. Prim-ministrul Pavel Filip, dar și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au declarat că Moldova va primi prima tranșă din această asistență la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. Din cele 100 de milioane de euro, 60 de milioane reprezintă credite preferențiale, iar 40 de milioane de euro sunt finanțări nerambursabile.