usdod2Liderul socialiștilor Igor Dodon și alt politician prorus Renato Usatîi se aliază cu Nicolae Timofti pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate.

Primul l-a felicitat joi pe Timofti pentru că a respins candidatura majorității parlamentare pro-europene  la funcția de premier și anunță organizarea unor acțiuni pentru dizolvarea parlamentului, iar celălalt îi promite o primă lunară de 2.000 de dolari dacă se va menține pe poziții și va promova în continuare interesele Moscovei.

Igor Dodon a anunțat joi că nu va vota o eventuală demitere a lui Nicolae Timofti, deși acesta a încălcat o hotărâre a Curții Constituționale prin respingerea candidaturii majorității parlamentare. Mai mult, acesta îl îndeamnă ca de mâine să înceapă procedura de dizolvarea parlamentului și să provoac alegeri anticipate, menite să aducă partidele filoruse la guvernare.

Renato Usatîi a promis miercuri la un post de televiziune că îi va asigura lui Nicolae Timofti o pensie lunară de 2.000 de dolari dacă își va menține poziția. Mai mult, Usatîi a anunțat și un protest la Chișinău.

În presă și în mediul experților se vehiculează de mai mult timp că Nicolae Timofti, preset de anumite crcuri de influență în special de la Moscova intnționează să provoace în mod artificial alegeri anticipate pentru a deturna procesul de integrare europeană.