recean16 Demisia Ministrului Afacerilor de Interne a fost solicitată astăzi de fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Moțiunea de cenzură a fost solicitată în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova.

Comunistul Gheorghe Anghel, susține că situaţia criminogenă din ţară este îngrijorătoare. Acesta a menţionat că, în ultimii ani, activitatea Ministerului Afacerilor Interne a fost compromisă de acţiunile distructive care au dus la reducerea capacităţii poliţiei în realizarea sarcinilor pe care le are.

Parlamentarul a mai spus că poliţiştii au fost lipsiţi de protecţia socială a statului, au fost lipsiţi de dreptul la spaţiul locativ, au fost reduse veniturile acestora cu 35%. Totodată, 40% dintre poliţişti au fost concediaţi şi înlocuiţi cu poliţişti neexperimentaţi. „Ministerul s-a transformat într-o instituţie politică şi a pierdut dreptul moral să realizeze politici pentru ocrotirea ordinii de drept”, a spus parlamentarul.

Săptămâna viitoare, Biroul Permanent al Parlamentului va decide ziua când va fi dezbătută moţiunea. Moţiunea simplă se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.