Cinci militari ucraineni au murit în urma confruntărilor cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, care au atacat poziţii controlate de către forţele de securitate ale Guvernului de la Kiev, a anunţat, vineri, Armata ucraineană, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de Mediafax.

Acordul de încetare a focului semnat în urmă cu trei ani nu a reuşit să oprească confruntările dintre separatişti şi forţele de securitate ucrainene, ambele tabere acuzându-se reciproc de încălcarea prevederilor acordului.

Potrivit unui comunicat emis de către Armata ucraineană, confruntările au avut loc în apropierea localităţii localităţii Krîmskoe, situată la 30 de kilometri de Lugansk, iar schimburile de focuri au durat peste opt ore.

”Militarii ucraineni au ucis 4 rebeli pro-ruşi, iar cinci insurgenţi au fost răniţi. Din păcate, au fost ucişi patru soldaţi ucraineni, iar doi au fost răniţi. În general, în ultimele 24 de ore, pe toată linia de demarcaţie, au fost identificate cel puţin 7 încălcări ale regimului acordului de încetare a focului, inclusiv o confruntare directă”, se arată în comunicatul Armatei ucrainene.

În plus, în apropierea Luganskului, separatiştii ar fi atacat cu mortiere de calibrul 82 poziţiile controlate de forţele Guvernului de la Kiev. Şi în apropierea Doneţkului rebelii au lansat peste 20 de obuze de calibru diferit.