Deputatul democrat Constantin Țuțu spune că tinerii trebuie să fie motivați să vină să locuiască la sate, iar pentru asta trebuiesc intensificate politicile prin care să fie atrași. De asemenea, Țuțu spune că cețățenii sunt mulțumiți de schimbările pe care țara le traversează, dar au în continuare așteptări mari de la guvernare.

Într-un interviu pentru tribuna.md, Țuțu spune că există o problemă comună în majoritatea localităților. Și anume infrastructura. E nevoie de investiții importante în acest domeniu. Totodată, nu există încă un sistem de apeduct și o rețea de canalizare în unele suburbii, care să ofere cetățenilor condiții moderne de trai.

„Voi menționa și o problemă socială, care se referă la plecarea tinerilor. Trebuie intensificate politicile care să motiveze tinerii să vină în localități, iar satele să se poată dezvolta. Iar tinerilor trebuie să le creăm și condiții de petrecere a timpului liber: săli de sport, evenimente în care să-i implicăm și care să-i pună în valoare. Dacă nu investim în educație, tinerii nu vor putea să se integreze pe piața muncii și, mai apoi, să contribuie cu impozite și taxe. Și la capitolul investiții în suburbii sunt probleme. Investiții nu vin, iar aici autoritățile locale trebuie să fie mai implicate, să caute să atragă investitori în colaborare cu autoritățile centrale”, a menționat deputatul în interviu.

Deputatul spune că, din discuțiile cu cetățenii, veniturile populației reprezintă punctul de maxim interes. Oamenii vor se știe când se vor mai mări pensiile și salariile; de asemenea, ei doresc o finanțare mai bună a educației și medicinei. „Eu le-m spus oamenilor cu care am vorbit că actuala guvernare a depus eforturi însemnate pentru ca salariile profesorilor și cadrelor medicale sa crească. Iar din toamnă salariile profesorilor vor fi mărite din nou. Am reamintit și faptul că pensiile au fost indexate – și anul trecut, și în acest an”, continuă el.

„Cetățenii văd schimbările în bine aduse de actualul Guvern și apreciază ceea ce face PDM. Dar în continuare au așteptări mari și noi trebuie permanent să găsim soluții pentru ei”, subliniază deputatul.

VEZI interviul integral pe Tribuna.md