Controlul comun va fi extins la toate punctele de trecere a frontiere moldo-ucrainene. Un acord în acest sens a fost semnat de șeful Poliției de Frontieră din Moldova, Fredolin Lecari și omologul său ucrainean, Petro Tighipka, în prezența șefilor Guvernelor din Moldova și Ucraina, Pavel Filip și Volodimir Groisman.

După ceremonia de semnare, premierul Pavel Filip a declarat că documentul este foarte important pentru țara noastră. ”Un exemplu a fost dat deja în acest sens.

Este vorba de punctul de trecere comun de la Pervomaisk-Cuciurgan. Și chiar dacă erau unele voci care își exprimau îngrijorări, s-a dovedit că este un lucru foarte benefic. Și oamenii care trăiesc în regiunea transnistreană, și agenții economici care fac afaceri acolo au înțeles cât de benefic, de fapt, este să ai un punct de trecere comun la frontieră. Mai puține operațiuni birocratice și mai puțim timp petrecut în vamă”.

 Anterior, administrația de la Tiraspol a acuzat Chișinăul și Kievul că prin controlul comun la hotar încearcă să pună presiune pe regiunea separatistă a Moldovei.