tinco doneaza Copii din familii social vulnerabile și elevi ai Școlii internat nr. 2 din capitală vor învăța să creeze o pagină web, să administreze un blog sau o pagină de social media, să gândească analitic și să editeze poze și video. Toate acestea – la inițiativa unor tineri din diasporă – premianți la Gala studenților originari din Republica Moldova – susținuți de organizația TEKEDU și Biroul pentru relații cu diaspora (BRD), în cadrul taberei de informatică TINCO.

Scopul proiectului este de a testa un curriculum inovativ la informatică și de a oferi copiilor posibilitatea de a urma un curs introductiv de programare. Inițiatorii proiectului își propun, de asemenea, să asigure vizibilitatea on-line a acestor copii, să-i învețe bazele programării și să-i obișnuiască să utilizele resursele web pentru a acumula cunoștințe.

Tabăra TINCO va dura cinci săptămâni. Toți cei care doresc să contribuie la desfășurarea ei o pot face fie printr-o contribuție financiară sau prin donarea unui calculator pentru Școala internat nr. 2 din Chișinău, la sfârșitul proiectului. (http://tinco.md/wp-content/uploads/2014/07/AN4.png). Până în prezent, în urma campaniei de crowdfunding, care va dura până pe 25 iulie, au fost adunate peste o mie de dolari din 3000. Pe de altă parte, autorii proiectului fac apel către toți cei intersați să facă voluntariat în cadrul taberei, în calitate de asistenți la orele de informatică sau să predea orice altă materie. De asemenea, voluntarii vor supraveghea copiii în timpul lor liber. Pentru detalii, accesați www.tinco.md