Un grup de copii de la Liceul Teoretic ”Universul”, din capitală, au organizat, împreună cu polițiștii de patrulare,  o acțiune, în preajma instituțiilor de învățământ de tip școlar, cu scopul de a sensibiliza conducătorii auto care circulă cu viteză excesivă, care nu acordă prioritate la trecerile pietonale și nu sunt atenți atunci când circulă prin zonele rezidențiale.

Astfel, elevii claselor a VI-a au confecționat mai multe indicatoare rutiere și pancarte de atenționare a conducătorilor auto.  În comun cu polițiștii de patrulare, aceștia au ieșit în stradă și au scandat ”Atenție copii!” și ”Viața are prioritate!”.

De la începutul acestui an, pe drumurile țării s-au produs 37 de accidente rutiere cu implicarea copiilor.  În consecință, un copil a decedat, iar alți 35 s-au ales cu diverse traumatisme.

Totodată, din vina șoferilor iresponsabili au fost accidentați 19 copii, care traversau strada regulamentar.

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului- pilot „În siguranță la școală – în siguranță acasă”,  în cadrul proiectului european TRACECA Road Safety II , susținut de către Inspectoratul Național de Patrulare, Automobil Club din Moldova și REPEMOL.