Vladimir_Putin-6Președintele rus Vladimir Putin a convocat Consiliul de securitate al Rusiei la care s-a discutat amănunțit situația politică internă din Republica Moldova.

”Pe lângă chestiunile ce țin de situația social-economică din Federați Rusă a fost discutată detaliat exacerbarea situației politice interne din Republica Moldova”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, citat de ITAR-TASS.

La ședința Consiliului de securitate de la Moscova au participat cei mai înalți oficiali de la Moscova printre care premierul Dmitri Medvedev, președintele Dumei de Stat Serghei Narîșkin, ministrul apărării Serghei Șoigu și alți oficiali.

Amintim că de câteva zile la Chișinău s-au intensificat protestele împotriva guvernării europene. Acestea sunt conduse de partidele pro-ruse ale lui Igor Dodon și Renato Usatîi. Principalele revendicări ale protestatarilor sunt dizolvarea parlamentului și provocarea alegerilor anticipate, scopul fiind venirea forțelor pro-ruse la putere care intenționează să denunțe Acordul de asociere cu UE și să ducă Republica Moldova în sfera de influență a Moscovei. Liderii protestatarilor, cărora li s-a alăturat și Partidul Demnitate și Adevăr finanțat de oligarhul Victor Țopa, care se ascunde în Germania, nu recunosc noul guvern pro-european de la Chișinău, salutat de cancelariile occidentale.