În perioada sărbătorilor de iarnă, instituțiile medicale vor activa în regim obișnuit, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, pe 25 decembrie, de 1 ianuarie și în perioada  4 – 8 ianuarie 2020, medicii și asistentele medicale vor fi de gardă. Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a bolilor infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.