Pe 14 martie, el va avea o seară de creație  cu genericul ”Eugen Doga. Regele valsului” în sala de concerte Freedom Hall a Centrului Cultural din capitala Ucrainei, informează MOLDPRES.

În cadrul concertului vor evolua Orchestra simfonică din Kiev, soliștii Dimitri Șaraburin, Alexandr Ciuvpilo, Iana Tatarova, Valeria Tulik și protagonistul manifestării, care, pe parcurs, se va afla și la pupitrul dirijoral.

”Pentru mine este foarte important să restabilesc aceste legături culturale. În anii ’80, am cântat în cele mai frumoase săli din capitala Ucrainei. Pe 14 martie, alături de piesele mele mai vechi și mai noi, vor răsuna în premieră și două lucrări dedicate orașului Kiev”, a subliniat compozitorul.

Potrivit maestrului Eugen Doga, în luna martie el va mai concerta la București, Iași, Milano și Moscova. Pe 7 martie, va cânta, împreună cu Fuego, în cadrul unui spectacol, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie în 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. A absolvit Colegiul de Muzică ”Ștefan Neaga”, Conservatorul și Institutul de Arte ”G. Musicescu” din Chișinău. Este autor al unor valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film și de teatru. A compus o simfonie, cantatele ”Primăvara omenirii” și ”Curcubeul alb”, muzică la spectacole de teatru, la peste 200 de filme, piese instrumentale de cameră, romanțe, cântece pentru copii.

Eugen Doga a fost distins cu Premiul de Stat, titlul onorific ”Artist al Poporului”, cu ”Ordinul Republicii”, Ordinul „Steaua României” în grad de comandor, cu Ordinul „Pentru Serviciul Credincios” (România) și „Za zaslughi pered otecestvom” (Rusia). Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.