Un bărbat de 30 de ani și concubina acestuia, de 22 de ani, din Chișinău, sunt cercetați penal după ce au șantajat un bărbat. Indivizii cereau bani sub pretextul că ar deține informații compromițătoare privind viața personală a victimei și care le-ar putea divulga familiei, rudelor. Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore.

Angajații Inspectoratului național de investigații  au fost sesizați de victimă, precum că timp de o săptămână este șantajat și amenințat de două persoane, care i-au cerut suma de 1100 euro pentru nedivulgarea informației, solicitând ca banii să fie transmiși prin intermediul contului bancar al unuia dintre suspecți.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigații efectuate de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului național de investigații în comun cu angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău şi Procuratura mun. Chişinău, au organizat operațiunea de reținere a suspecților.

Datorită acțiunilor prompte ale poliției, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite, iar  suspecții au fost reținuți  în timp ce așteptau să fie transmiși banii pentru ai putea estorca prin intermediul unui bancomat,  amplasat pe o stradă din mun. Chișinău.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală, iar cei doi riscă închisoare de la 5 la 7 ani.