Curtea de Apel Chișinău a admis ieri organizarea referendumului pentru demiterea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei magistraților, a fost admisă cererea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de petrecere a referendumului local de revocare din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă. „Se înregistrează grupul de inițiativă în număr de 460 de persoane, conform listei anexate. Întrebarea la referendum va fi: Susțineți revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă? Pentru colectarea semnăturilor este admis termenul de 60 de zile”, se specifică în hotărîre.

„Sîntem gata în termen foarte scurt să începem colectarea semnăturilor și sîntem siguri că vom fi susținuți de majoritatea chișinăuienilor”, a specificat președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvînt al Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, a menționat că instituția nu comentează decizia Curții de Apel. „Vom vedea hotărîrea motivată a instanței de judecată, ulterior vom comenta decizia”, a spus Brînzaniuc.