Eșec total și de această dată. Maia Sandu și Andrei Năstase se pare nu au reușit să-i convingă nici măcar pe propriii participanți la mitingul de duminică pentru menținerea actualului sistem corupt de vot. Unii manifestanți au venit la mitingul opoziției cu pancarte și mesaje în favoarea modificării sistemului electoral.

Este cazul și unui bărbat care a afișat la miting o pancartă cu un mesaj 100% în favoarea modificării sistemului electoral. „Vot direct pentru gospodari, NU liste de potlogari”, a scris acesta la mitingul la care a fost chemat să strige împotriva modificării sistemului electoral bazat pe alegerea deputaților pe liste de partid aprobate de liderii de formațiuni politice în funcție de aportul financiar pe care îl aduce fiecare deputat.

Duminică, în paralel cu protestul  organizat la Chișinău, în trei centre raionale – Ialoveni, Cahul și Edineț au fost organizate manifestații da amploare în favoarea schimbării sistemului electoral la care au particpat un număr mult mai mare de oameni – peste 30 de mii, potrivit datelor oferite de poliție.

votun2 votun3