Începând cu ziua de mâine, 18 august, în Moldova vor fi celebrate Zilele Diasporei. Sărbătoarea va include o serie de evenimente care se vor desfășura pe întreg teritoriul țării, printre care Ziua ușilor deschise la Guvern, Festivalul internațional „Gustar”, dar și a cincea ediție a Programului „DOR”, dedicat copiilor din diasporă. Activitățile au loc sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, în perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, Festivalul Internațional Gustar și Cupa diasporei la mini-fotbal. Totodată, administrațiile publice locale din 14 raioane vor desfășura expoziții de carte și fotografii, ore informative, concerte, întâlniri tematice, mese rotunde și ateliere instructive de studiere a limbii materne pentru copiii migranți.

Totodată, pe 22 august, la Holercani va fi deschisă oficial cea de-a cincea ediție a programului „DOR”, dedicat copiilor moldoveni din diasporă.

Programul DOR (Diasporă, Origini, Reveniri) va reuni o sută de copii din 14 țări, cu vârste cuprinse între 12-17 ani. Participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie ale țării noastre în cadrul diferitor activități interactive, ateliere teatrale și excursii.